Podjetje Kovan d.o.o. proizvaja sornike različnih oblik do premera 200 mm in  2000 mm dolžine.

Izdelava sornika po tehnični dokumentaciji ali vzorcu. Sorniki so za vgradnjo v gradbene in rudarske stroje, dvigala, transportne naprave in druge aplikacije.

Sorniki so izdelani iz najkvalitetnejših materialov, kupljenih pri priznanih evropskih dobaviteljih (42CrMo4V, 30CrNiMo8V, 16MnCr5, Ck 45, St 52-3, X2CrNiMoN 2253,…). Vsi sorniki so izdelani po osnovnem standardu in kvaliteti. Na željo kupca pa lahko pridobimo tudi druge certifikate (npr. Lloyd’s certifikat, DNV, ABS,…)

Sornike po želji kupca tudi termično ali kemično obdelamo:

  • induktivno kaljenje
  • kaljenje v zaščitni atmosferi
  • nikljanje
  • cementiranje
  • cinkanje (belo, črno, zlato,…)
  • trdo kromiranje

Kaj je sornik

Sornik je element, ki je prisoten v naši proizvodnji že od zgodnjih začetkov in je skorajda sinonim za podjetje Kovan d.o.o.. Glavno vlogo tako v našem strojnem parku igrajo CNC horizontalne stružnice. Iz leta v leto je eden izmed naših glavnih ciljev imeti dobre stroje z gnanimi orodji, da na njih lahko izdelamo skorajda vse, kar si stranka zaželi pri naročilu za sornik. Naše stalne stranke pri nas cenijo natančnost, doslednost in kratek dobavni rok, ko posredujejo bodisi povpraševanje bodisi naročilo za sornike.

Sornik bi lahko označili za strojni element, ki je izdelan iz okroglega jekla in je sestavni del skoraj vsakega delovnega stroja, kjer posamezne dele povezujemo v gibljive zveze, ki se jih da razstaviti. Obstajajo sorniki z glavo, z navojem, votli in gladki. Tako kot v kovinski so sorniki prisotni tudi v avtomobilski industriji, letalski industriji, elektro-industriji pa še kje. Zaradi vsega tega smo v našem podjetju še toliko bolj naravnani k temu, da ta naš osnovni produkt vedno znova izboljšujemo in seveda tudi nadgrajujemo. Da naš končni produkt zapusti proizvodnjo v brezhibnem stanju skrbi naša kontrolna služba, ki vsakodnevno izvaja medfazno in končno kontrolo. Varnost sornika se testira na način, da se preveri strižna napetost, upogibna napetost in površinski tlak. Ko je kvaliteta končnega produkta nedvomno potrjena, je le-ta pripravljen za odpremo.

Za kaj se uporabljajo sorniki

Naših ciljnih aplikacij je kar nekaj. Proizvajamo na primer sornike za bagre, sornike za traktorje in sornike za vse ostale delovne stroje. Vendar delovni stroji seveda ne predstavljajo celotne populacije naših ciljnih strank. Naša naloga in poslanstvo je izdelati vsak sornik, ki ga stranka potrebuje. Če pa morda kakšna želja presega zmožnosti lastne proizvodnje, uporabimo naše zanesljive kooperante, ki so z nami že od samih začetkov, in so tisti, ki jim popolnoma zaupamo.

Sorniki naše proizvodnje

Pokličite za nasvet usposobljenega svetovalca

Pridobite ponudbo

Vaše ime (obvezno)

Vaša epošta (obvezno)

Vaša tel.številka

Ime podjetja

Vaše zahteve