Naprave za označevanje

V današnjem času je sledljivost vedno bolj pomembna in zahtevana. Vgrajeni materiali se označujejo, ne le zaradi sledljivosti v samem proizvodnem procesu, temveč tudi zaradi naknadne sledljivosti vgrajenih materialov s pripadajočimi materialnimi certifikati. Da pa je zapis trajen, mora biti označevanje mehansko – točkanje ali pisanje, kar vam zagotavljamo z napravami proizvajalca SIC Marking.

Uporabljajo se predvsem v avtomobilski industriji, vesoljski industriji, kovinsko predelovalni industriji, elektroindustriji, industriji plastičnih mas v vojaški industriji ter industriji medicinskih pripomočkov. Ponujamo rešitve s tehnologijami za trajno označevanje in pisanje na vse vrste materialov od plastike do jekla trdote 62Hrc.

Naprave so lahko prenosne, stebrno nameščene ali integrirane v proizvodnjo linijo, odvisno od želje kupca. Vse naprave pa imajo vmesni krmilnik na katerega naložimo različno programsko opremo, da deluje samostojno ali podrejeno.

Kot večkrat poudarjamo, je sledljivost, ki jo dosežemo z označevanjem izjemnega pomena v svetu industrije, zato je SIC MARKING razvil zelo učinkovite metode, s katerimi procese označevanja v podjetjih popolnoma optimiziramo ali pa celo poenostavimo. Proizvajalec je razvil tri metode: tehnologijo laserja, tehnologijo pisanja in pa tehnologijo točkanja. Avtomatizacija proizvodnega procesa in visoka raven nadzora sta dve posledici laserskega označevanja. Bistvo le-tega je v visoko frekvenčnemu žarku energije, ki prihaja iz laserskega vira, ki se nato pomnoži in usmeri proti mestu označevanja. V notranjosti materiala pa se vršijo tri operacije: graviranje, žarjenje in na koncu penjenje. FIBER LASER tehnologija tako v svetu velja za najbolj učinkovito!

Pri tehnologiji pisanja pa karbidna ali diamantna konica prodira skozi površino in ustvari globok utor. Ta metoda ustvarja izjemno kakovosten pečat in je idealna za izdelke, kjer se zahteva optično prepoznavanje znakov (OCR).

Pri tehnologiji točkanja se prav tako uporablja karbidno ali diamantno pisalo. Le-ta tolče ob površino in ustvarja točke. Rezultat je seveda določeno zaporedje pik, ki lahko predstavlja črko, številko, logotip in 2D podatek matrične kode. Frekvenca se lahko nastavi s krmiljenjem hitrosti tako x kot y osi gibanja. In ker je med vsakim utripom prisotno stalno merjenje električnega toka, to omogoča popolno kontrolo delovanja.

Uradna stran podjetja: www.sic-marking.com

Naprave za označevanje
Promocijski film


Pridobite ponudbo

Ali pokličite za nasvet usposobljenega svetovalca

Vaše ime (obvezno)

Vaša epošta (obvezno)

Vaša tel.številka

Ime podjetja

Vaše zahteve