admin

Kovan d.o.o. je podjetje, ki nudi celovite rešitve. Stranka, ki nas je že preizkusila ve, da paleta naših zmogljivosti presega meje običajnega. Poleg standardnih storitev strojne obdelave, kot je na primer struženje, rezkanje, vrtanje, ozobljanje, lahko pri nas zasledite tudi ponudbo termične obdelave.

Kaj je inkutivno kaljenje

Toplotna obdelava (induktivno kaljenje) pomeni, da željeno kovino najprej segrejemo in jo nato ponovno ohladimo. Prva faza se imenuje avstenizacija, druga pa transformacija avstenita. Toplotna obdelava  (induktivno kaljenje) je zahtevana takrat, ko moramo pridobiti določene lastnosti jekel, ki so za določeno področje uporabe najboljše. S to operacijo pridobimo torej želeno mikrostrukturo in optimalno kombinacijo mehanskih lastnosti. Da lahko toplotno obdelavo vršimo, moramo dodobra poznati procese, ki se dogajajo pri segrevanju in ohlajanju jekla.

 

Segrevanje materiala je lahko potapljanje v kopelih, plamensko in induktivno (z visoko frekvenčnim tokom). Pri slednjem visokofrekvenčni električni tok teče po žarilni zanki in ustvarja spremenljivo magnetno polje. Le to pa poskrbi, da se električni tok na površini inducira. Frekvenca pa je tista, ki določa do katere globine želimo izdelek segrevati.

 

Induktivno kaljenje, ki je ena izmed mnogih storitev v naši ponudbi je tista, ki ima pred drugimi toplotnimi obdelavami marsikatero prednost. Primerna je predvsem pri serijskih naročilih, kajti omogoča lažjo avtomatizacijo postopka, lažje reguliranje kalilne globine, večje hitrosti in manjše deformacije izdelka.

 

Torej, Kovan d.o.o. ponuja celotno rešitev: od strojne do toplotne obdelave! Preizkusite nas!